Caută
Close this search box.

Scurta prezentare a Nepalului

Scurta prezentare a Nepalului

Scurta prezentare a Nepalului

Nepalul este o țară continentală din Asia de Sud și o destinație populară printre montaniarzi și oamenii în căutarea unei aventuri. Înafară de cel mai înalt vârf muntos din lume – Everest – Nepal are multe alte lucruri de oferit. A fost casa lui Buddha, este un habitat pentru foarte multe specii de floră și faună și deține multe situri UNESCO. Aceasta este o Scurta prezentare a Nepalului. Asia Recruitment doreste sa va prezinte cateva dintre cele mai importante  Mai jos vom vorbi despre cele mai frumoase atracții ale Nepalului.


1. Acoperișul lumii
Nepal a fost catalogat ca fiind acoperișul lumii întrucât este căminul a 8 din cele 10 cele mai înainte vârfuri muntoase – Everest, Kanchenjunga, Lhotse, Makalu, Cho Oyo, Dhaulagiri etc. O parte majoră din Himalaya se află în Nepal.


2. Niciodată nu a fost sub ocupație

Nepalul nu sărbătorește o zi a independenței pentru că nu s-a aflat niciodată sub ocupația unei alte țări. E cea mai veche țară din Asia de Sud. Nepalul a devenit republică democrată federală în 2008 după ce a avut o formă monarhică de guvernare până atunci.


3. Cea mai adâncă, cea mai înaltă, cea mai mare

Găzuiește cel mai mare lac – Shey Phoksundoș; cea mai mare câmpie – Chitwan; cea mai adâncă trecătoare – Kali Gandaki Gorge, și adăpostește lacul de la cea mai înaltă altitudine – Tilicho. Nepal a câștigat recorduri la capitolul frumusete naturală.


4. O mare concentrare de situri UNESCO

Capitala are 7 situri UNESCO pe o distanță de 15 km. A fost denumit muzeul cultural viu al lumii.


5. Are propria Veneție

Există dovezi ample și consens printre geologi care să sugereze că valea Kathmandu-ului a fost un lac odinioară. Conform religiei, lacul a fost împărțit pentru a seca apa și a permite civilizației să prospere.


6. Pământul încă se mișcă
Nepalul este viu și se mișcă! Platoul indo-australian de sub Nepal se speculează că va călători 1,500 km în spre Asia în următoarele 10 milioane de ani.


7. Monstru zăpezii
Ați auzit de Yeti cu siguranță. Ce ziceți dacă aflați că nu e deloc un mit? Localnicii spun că a fost adesea văzut prin munții din Nepal.


8. Amazonul Asiei

Nepal este habitat natural pentru 5,980 de specii de flori, 2% dintre orhideele lumii și 6% dintre speciile de rododendron. Țara găzuiește peste 250 de specii de floră și fană, 870 de specii de păsări, 650 de specii de fluturi și cea mai mare molie din lume. Parcul Național Chitwan este o rezervație de animale pe cale de dispariție precum rinocerii cu un corn și tigrul bengalez.


9. Perfectă pentru aventuri

Hrănește-ți entuziasmul cu toate tipurile de sport extrem la care te poți gândi. Fie că e paragliding, rafting, kayaking, maratoane la mare altitudine, bungee jumping și mountain biking, Nepal este locul perfect pentru a le practica.

Share:

Mai multe articole

Contactează-ne