Caută
Close this search box.

Nepalul reprezintă un mix de cultură indiană, chineză și tibetană.

Nepalul reprezintă un mix de cultură indiană, chineză și tibetană.

Nepalul reprezintă un mix de cultură indiană, chineză și tibetană. Este un loc fascinant, cu o bucătărie complexă și arome satisfăcătoare. Condimentele sunt interesate și diverse.

Mai jos se regăsește o listă cu cele mai populare feluri de mâncare ale nepalezilor, care te poate ajuta în pregătirea meserilor pentru ei.


1. Momo

Acestea sunt chiftele nepaleze, umplute de regulă cu legume sau carne, acoeprite de aluat și prăjite. De regulă sunt servite cu sos puternici și picant.


2. Pulao

Orezul este baza unui fel de mâncare nepalez, iar varianta prăjită – Pulao – este delicioasă. De regulă se condimentează cu turmeric.


3. Dal Bhat

Este compus din supă de linte cu orez și fie legume opărite, fie curry. Poate fi însoțită și de murături, carne, iaurt, pește.


4. Sel Roti

Este o combinație între o gogoașă și un covrig, fiind făcută din făină de orez. Se întinde în iaurt sau se servește cu legume.


5. Thukpa

Este o supă groasă cu tăiței, ou sau doar legume.


6. Miel Gorkhali

Mielul este gătit lent în curry cu ceapă și cartofi, apoi pus pe grătar și condimentant cu un mix picant. Apoi este transferat înapoi în curry și gătit încă un pic.

Share:

Mai multe articole

Contactează-ne